0704-395459 peter@wendelgolf.se

- Välkommen till Wendel Golf Academy!

Wedge Fitting 50 min 

 

Wedgarna i bagen är väldigt viktiga. Därför krävs det en noggrann process att komma fram till wedgar som passar just dig.  En wedge måste helt enkelt passa flera olika lägen och ändamål. 

Wedge märken vi jobba med är från Wishon, Orka, Fourteen och Vega. Vi skräddarsyr bygger klubban efter din fitting efter konstens alla regler med precis noggrannhet. 
Här har vi olika lofter, bounce alternativ (sulan) och framförallt olika skaft som passar dig som spelare. 

Hur går en wedge fitting till? 
Vi börjar först med att mäta upp dina nuvarande wedgar för att se hur långt de går och vad de har för typ av sula, loft och lie mm. Vi får då en bild av vilka lofter vi behöver spela för att de ska stämma överens med de andra klubborna i bagen. 
Efter detta så går vi ut på fältet och slår från både gräs och bunker för att komma fram till rätt typ av slipning (sula) för varje klubba. Viktigt är att du får en sula som passar just din teknik för det kommer påverka bollträff, spinntal och hur klubban reagerar vid markträffen. En klubba med bredare sula och med mycket bounce tenderar att studsa mer mot underlaget, medan en klubba med smalare sula och mindre bounce kommer mer att gräva ner bladet i undelaget. 

Sist men inte minst så tittar vi på att få fram hur balansen ska vara på klubban efter din styrka och spelkunskap. Allt för att uppnå bästa möjliga bollträff och spinn. 


Boka din wedge fitting på 0704395459. 

PGA Sweden

Boka lektion

Kontakta oss

Säkerhet: *

Godkänn hantering kontaktinformation*

Vi använder din kontaktinformation till att skicka kallelse inför kurs och information under kurs. Vi rensar denna information så fort kursen är över.

Godkänn
Copyright © Wendel Golf Academy 2024 | Powered by purePUBLISH | Hosted by WebOne AB