0704-395459 peter@wendelgolf.se

- Välkommen till Wendel Golf Academy!

 

Klubbmakeri/Custom fitting

 

Jag jobbar som golfinstruktör och även som klubbmakare. Varför denna kombination? 

Jag har alltid intresserat mig av utrustningens betydelse för din golfteknik. Om du har felaktiga klubbor kan det vara svårt att svinga klubban tekniskt rätt och få ut maximalt av dina slag. 

Jag utför Custom Fittings av Drivers, metalwoods, hybrider, järnklubbor, wedgar och putters. I mina customfittings kan jag med mitt tränaröga se vad du behöver för typ av klubba och vilken inställning de ska ha. 

 

Är du intressared?

välkommen att boka in en Custom Fitting hos mig på 0704-395459. 

 

Kostnad 795:-. OBS vid köp av utrustning bjuder jag på lektionspriset!

 

Jag använder mig av 3 kända klubbmakarmärken  som är Wishon Golf, Orka Golf ocg Vega. 

 

För att se Wishons sortiment klicka på e-katalogen nedan

 Wishon katalog

 


 

MOI-Matchade golfklubbor!

Moi står för Moment of Inertia som är kort sagt klubbans tröghetsmoment. Moi är ett föremåls förmåga att klara av och vrida runt sin egna axel. 

Alla klubbor som byggs i verkstaden Moi matchas med hjälp av Moi maskinen. Tänk dig att klubban matchas efter din favoritklubba i bagen. Fördelen med Moi matchade klubbor är att du får samma känsla med alla dina järnklubbor. En annan stor fördel är renare bollträff och bättre längdkontroll. 

 

Moi maskin

 


 

Hur går en Custom fitting till??

Vid ett Custom fitting går vi igenom en mängd viktiga parametral som påverkar ditt golfset.  

 • Längden på klubban du ska ha.
 • Loften
 • Lie
 • Greppstorlek och typ av grepp. 
 • Skaftet och totalvikten 
 • Skaftets flex
 • Skaftets böjprofil
 • Face angle och offset
 • Bounce
 • Färg och set makeup
 • Svingvikten och MOI hur din klubba ska vara för bästa resulat. 

Wendel Golf Academy använder Flightscope radar vid utprovning av klubbor. 

 

Flightscope X3 

 

Först låter jag dig slå med dina gamla klubbor för att få en indikation på hur du slår bollen och vilka värden jag får i radarn. Värden jag främst tittar på är svinghastighet, angle of attack, launch angle, bladpos mm. Jag mäter även upp klubborna och kollar styvhet Moi och totalvikt på klubborna. 

Jag väljer sedan ut ett eller två lämpliga klubbhuvud och bygger ihop testklubbor. Det vi letar efter är att hitta rätt totalvikt och rätt MOI (tröghetsmoment för klubban) Oftast börjar man lätt och tynger upp klubban tills dess att man hittar rätt känsla för klubban. Det vi letar efter är också att få en så ren bollträff som möjligt vilket gör att vi kommer fram till vilken Lie på klubban du ska ha. 

 

Skaftet är ytterst viktigt vid din utprovning att det har rätt böjprofil för din svingkaraktär och hastighet på klubban. Har du fel skaft kan det leda till kortare slag eftersom klubban känns stum och trött. 

Som instruktör är jag expert på att kunna se din typ av svingkaraktär och sen kunna välja ut rätt skaft för just din sving!

Det jag främst tittar på är svinghastighet, svingtempo hur spelaren vänder från toppen, hur aggressivt han svingar, spelarens styrka och hur tidigt eller sent klubbans release är. 

 

Vi mäter också ut hur lång din klubba ska vara för att optimera din bollträff. En för lång klubba kan vara svår att svinga igenom och framförallt utföra den svingen du vill. 

 

När vi kommit fram till vilken klubba du ska ha så bygger vi klubban i verkstaden efter den testklubban vi kom fram till som var bäst så att de blir matchade, viktade efter den. 

 

Loft och lie gauge Loft och Lie

 


 

Har du frågor om klubbmakeri och customfitting kontakta mig på 0704-395459 eller peter@wendelgolf.se

  

 

PGA Sweden

Boka lektion

Kontakta oss

Säkerhet: *

Godkänn hantering kontaktinformation*

Vi använder din kontaktinformation till att skicka kallelse inför kurs och information under kurs. Vi rensar denna information så fort kursen är över.

Godkänn
Copyright © Wendel Golf Academy 2021 | Powered by purePUBLISH | Hosted by WebOne AB